Utedag i skogen.

Idag har hela huset, både skolan och förskola haft utedag i skogen. Förskolan åkte till barnens stora glädje buss dit medans alla skolbarnen vandrade genom skogen för att komma till Källstorp. Vädret visade sig från sin allra bästa sida då solen lyste hela dagen.

När vi kom fram samlades alla i en solig skogsglänta för att njuta av en fikapaus.

I skogen arbetade vi sedan med olika ämnen.
4-5-6 arbetade mest med engelska och dramatiserade korta sketcher samt pratade om vad olika växter i naturen heter på engelska.
2-3 tittade på spår efter istiden och förskoleklass och årskurs 1 repeterade växters namn och pratade om hur man ska göra om man går vilse i skogen.

När klockan sedan närmade sig elva började vi alla bli hungriga. Vilken tur då att Håkan dök upp i skogen och serverade kebab i bröd!
Efter lunchen hade vi en stunds fri lek i skogen. En del valde att leka i skogen.

Andra valde att gå in i jaktstugan och värma sig en stund. Snart var jaktstugan ganska full och det var supermysigt att sitta och sjunga och prata i brasvärmen.
Sedan kom bussen och hämtade hem en del medan andra påbörjade sin vandring hemåt.